top of page
  • Writer's pictureAgnes Tay

Nieuwsbrief nav de overlegvergadering met het ABP bestuur op 26 september 2019.

Updated: May 8, 2022

Als FNV-fractie hebben wij uitgebreid stilgestaan bij de dreigende pensioenkortingen. Wij hebben behoefte aan informatie (doorrekeningen) om, bij ongewijzigd beleid, een standpunt te kunnen bepalen. De beleidsdekkingsgraad op 31 december 2019 is het uitgangspunt bij de besluitvorming of er gekort moet worden of niet, maar als fractie willen wij ons graag eerder voorbereiden. Het is duidelijk dat vastgestelde kaders ons behoorlijk beperken. Wij zijn ons bewust van het FNV-standpunt dat niet gekort moet worden en geen premieverhoging moet plaatsvinden. Onze realiteit, als lid van het VO, is, dat volgens de huidige regels, een korting onvermijdelijk lijkt.


De FNV-fractie is dan ook blij te vernemen dat het ABP bestuur zich momenteel mengt in de discussie rondom de dreigende pensioenkortingen. Het interview met Corien Wortmann in de financiële Telegraaf en in de Limburger steunt de fractie van harte. Wij hopen dat dit, samen met de FNV-standpunten, zal leiden tot een andere regeling dan het korten van de pensioenen.


Daarnaast heeft het ABP advies gevraagd over het strategisch communicatiebeleid en de incidenten handleiding. Als FNV-fractie zijn wij hier positief over. Er is goed nagedacht over de wijze waarop het ABP, in deze roerige pensioen tijden, alle stakeholders of belanghebbenden wil informeren. Ook de wijze waarop het ABP de communicatie bij incidenten heeft aangepast, is zeker positief te noemen. Wij zijn van mening dat het ABP, te allen tijde, bij goed EN slecht nieuws, de deelnemers op een correcte wijze en met compassie moet informeren. Als aandachtspunt wil de fractie het bestuur wel nog meegeven dat dit plan ingebed moet worden in alle lagen van het ABP/APG.

bottom of page