top of page

Mijn Verhaal

Emancipatie en financiële onafhankelijkheid zijn voor mij leidend. Als oudste uit een gezin van zeven

heb ik moeten ervaren wat het betekent om veelal moeder en vader tegelijkertijd te zijn en dat wilde

ik anders doen. Doorleren, je eigen boontjes doppen “want je diploma is je eerste man” is mijn

lijfspreuk die ik doorgeef aan jongeren die het willen horen.

 

Mijn grootmoeders zijn mijn rolmodellen en mede daarom ben ik de eerste van mijn generatie uit de familie met een masterdiploma, weliswaar pas behaald op mijn 56e. Al bijna 40 jaar ervaring in het voortgezet - en hoger onderwijs. 

 

De afgelopen 7 jaar door schade en schande wijs geworden ben ik mij bewust zeer actief in zowel de facultaire- als de Centrale medezeggenschapsraad (CMR) gaan bemoeien. En sinds juli 2018 ben ik ook

actief in het verantwoordingsorgaan van het ABP om invloed uit te kunnen oefenen en om te weten te komen wat er in de wereld van pensioenen speelt.

Agnes Tay-6602.jpg

" Je diploma is je eerste man/vrouw. " Mijn advies aan mijn studenten en aan alle jongelui.

In 2002 heb ik samen met mijn partner het bedrijf Tay&Oostveen opgericht, een internationaal gericht recruitment bureau. In die periode zagen wij het docententekort ontstaan en toenemen. Wij zagen onze kans en zijn aan de slag gegaan voor organisaties om het tekort terug te dringen. T&O heeft honderden topdocenten uit binnen en buitenland aan een baan geholpen. 

Als medeoprichter en financieel directeur was ik eindverantwoordelijk voor de groeistrategie, financiële administratie, rapportering en fiscaliteiten. Daarnaast voerde ik ook sollicitatiegesprekken en was ik mede verantwoordelijk voor new business en account management.

Mijn Missie

Voor jongelui een mentor zijn en hen zodanig begeleiden en motiveren dat zij het beste uit zichzelf willen halen waardoor zij later in hun carrière in staat zijn weer andere jongeren te coachen. Dat zij inspiratie kunnen halen uit mijn standvastigheid en doorzettingsvermogen.

Met organisaties wil ik mijn kennis delen door kritisch de (financiële) stukken te bestuderen opdat ik een analyse maak waar de organisatie mede door kan groeien. Omdat ik zowel jongeren én organisaties wil inspireren sta ik open voor een functie in een Raad van Toezicht bij een organisatie die jongeren verder helpt, motiveert en inspireert.

bottom of page